KEXPORT Klaszter és tagvállalatai az IFAT-on.

KEXPORT Klaszter és tagvállalatai az IFAT-on.

A 2022. május 30 és június 3 között Münchenben megrendezett IFAT nemzetközi környezetipari kiállításon, a KEXPORT Klaszter és tagvállalatai a HEPA által szervezett és kivitelezett Magyarország standon mutatkoztak be.

A Bárczy Kft., a Palota Környezetvédelmi Kft., a Recobin Kft. és a Waterscope Zrt. magas színvonalon jelenítették meg tevékenységüket a 44 négyzetméteres közös standon.

A HEPA és a KEXPORT Klaszter pedig együttesen mutatták be a magyar környezetipar további ágazati szereplőit ill. az export promóciós tevékenységet.

A standon folyamatosan zajlottak a tárgyalások a kiállító cégek és partnereik között valamint látogatást tett a közös magyar standon a műncheni főkonzul és a külgazdasági attasék.

Reinhard Büchl úr - egyben a Büchl Hungária Kft. tulajdonosa - is szakmai megbeszélést folytatott a HEPA, a KEXPORT Klaszter képviselőivel és Péhli Roland külgazdasági attaséval.

A megbeszélések fő iránya a magyar hulladékgazdálkodás teljes jövőbeni átalakításának kihatása a hulladékbegyűjtéssel és előkezeléssel foglalkozó cégek számára.

Emellett a németországi Büchl Gmbh. meghatározó cég a bajor Umweltklaster nevű, 250 taggal rendelkező klaszterben és a KEXPORT Klaszterrel esetleges közös projekt együttműködések mindkét fél számára előnyös lehetőségeit igyekeztek feltárni a közreműködő felek.

A KEXPORT Klaszterrel együttműködő cseh WastEn klaszter képviselői is meglátogatták a magyar kiállítói standot. A korábban megkezdett és a Covid miatt abbamaradt V4 közös, nemzetközi jelenléten alapuló projekt ismételt megindítását vitatták meg a felek.

Külön örömünkre szolgált, hogy több más KSZGYSZ és KEXPORT tagvállalat önálló standhelyen állított ki és tett sikeressé jelenlétét, így a 3B Hungária Kft. valamint a Profikomp Zrt.

Köszönetünket fejezzük ki a Külügyminisztérium és a HEPA felé, hogy lehetővé tette számunkra, hogy a világ legjelentősebb környezetipari kiállításán bemutatkozhattak a magyar cégek !

A kiállítás szervezői időközben kiadták sajtóközleményüket, mely szerint a kiállítás 5 napjában, 155 országból érkező 119.000 fő látogatta meg a kiállítást, ahol 18 szakmai pavilonban és külső helyszínen 2.984 db kiállító jelenítette meg tevékenységét.

 

Tagcégeink


ginop logo

Együttműködő partner

apoh
CED logo szlogennel RGB
Hepa logo fekvo HU mono kek cmyk
logo igedd final
omnipacklogo fejlecbe

lengyel klaster logo 350x256
wasten logo 250