Üzbeg látogatás

Üzbeg látogatás

2023. április 26-án a KEXPORT Klaszter képviseletében, Ilcsik Csaba a Klaszter Bizottság Elnöke és a Waterscope Zrt. vezérigazgatója, Nagy Zoltán a 3B Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója és Toronyi Zoltán klasztermenedzser együttműködési lehetőségekkel kapcsolatos látogatást tettek Üzbegisztán budapesti nagykövetségén, ahol Bekhzod Paygamov tanácsos úr fogadta a magyar delegációt.

A KEXPORT Klaszter tevékenységének ismertetését követően, Nagy Zoltán bemutatta a 3B Hungária Kft. tevékenységét, ismertette a főbb referenciákat és kifejezte reményét, hogy Üzbegisztánban is lehetőség nyílhat az általuk gyártott hulladékválogató rendszerek telepítésére. A tanácsos mindenképpen arra bíztatta Nagy Zoltánt, hogy látogasson el országába , szívesen szervez részére szakmai együttműködést megalapozó szakmai megbeszéléseket. A hulladékgazdálkodás fejlesztése Üzbegisztán számára is kiemelten fontos terület, így a cég jó eséllyel jelenítheti meg magát az országban.

Ilcsik Csaba elmondta, hogy a cégével már megtették az első lépéseket Üzbegisztánban, személyesen is felkereste már az országot ez év elején vízdigitalizációs megoldásaiknak köszönhetően már partnert is találtak. Hangsúlyozta, hogy vállalkozása számára kiemelten fontos célpiac Üzbegisztán.

Paygamov úr kifejtette, hogy ő személy szerint is nagyon elkötelezett abban, hogy minél több magyar vállalat jelenjen meg Üzbegisztánban, a környezetipar ebben előkelő helyet foglal el, így mindent elkövet, hogy a magyar cégek a megfelelő helyi vállalatokkal, szervezetekkel közvetlen szakmai kapcsolatba kerülhessenek.

Toronyi Zoltán kérte Paygamov urat, hogy a többi érdekelt tagvállalat érdekében is eljárva a környezetiparhoz kapcsolódó releváns információkat - amennyiben lehetősége nyílik rá – ossza meg a Kexport Klaszter menedzsmenttel. (hulladékgazdálkodás rendje, víz, szennyvízkezelési szabályozások, lehetséges projektek )

A találkozó zárszavaként Paygamov úr meginvitálta a jelenlevőket 2023. május végi Üzbegisztánban tartandó üzletember fórumra

1682521261235

Tagcégeink


ginop logo

Együttműködő partner

apoh
CED logo szlogennel RGB
Hepa logo fekvo HU mono kek cmyk
logo igedd final
omnipacklogo fejlecbe

lengyel klaster logo 350x256
wasten logo 250