bemutatk4
A KEXPORT Klaszter 2011. május 5-én alakult 14 taggal a környezetipari exporttevékenység hatékony támogatása érdekében, a klaszter tagok száma jelenleg 26. 
A klaszter célja, hogy új üzleti lehetőségeket teremtsen, közös nemzetközi marketinggel és piackutatással külföldi munkalehetőségeket tárjon fel, közös projekteket generáljon.

A KEXPORT Klaszter tagjainak profilja lefedi a környezetvédelem szinte minden szegmensét, ezáltal a Klaszter több környezetvédelmi szakterületet érintő problémára nyújt komplex megoldást:

 
·         alumínium dobozok begyűjtése és újrahasznosítása
·         csővezetékek feltárás nélküli felújítása
·         hulladékgazdálkodás
·         egyedi szennyvízkezelés
·         ipari szennyvízkezelés
·         kármentesítés, talaj-, talajvíztisztítás
·         környezetvédelmi auditok és hatástanulmányok készítése
·         környezetvédelmi mérés és mintavétel
·         környezetvédelmi tanácsadás és projekt fejlesztés
·         laboratóriumi vizsgálatok
·         légtisztítás, szagtalanítás, ventilláció
·         műanyag, alumínium, elektronikai hulladék újrahasznosítása
·         vizi közmű építés és felújítás, mikrobiológiai vízvizsgálat
·         vízellátó hálózatok veszteségmérése
A klaszter tagjai számára a legfontosabb célterület a Nyugat-Balkán, Románia, továbbá a FÁK-országok és a Távol-Kelet.
A klasztertagok vállalják környezetvédelmi projektek megtervezését, kivitelezését a külpiacokon helyi és más külföldi szereplőkkel. A klasztertagok szerteágazó tapasztalattal rendelkeznek a környezet- és vízipar minden szegmensében, a napi kivitelezési munkák mellett innovációs fejlesztésekkel is foglalkoznak. A tagvállalatok hangsúlyt fektetnek a know-how-k, szabadalmak, ipari oltalmak bemutatására is, jelenleg 15 iparjogvédelmi oltalommal rendelkeznek a klaszter tagjai, emellett 19 EU-s K+F+I projektet valósítottak vagy valósítanak meg.
KEXPORT KLASZTER MINŐSÍTÉSEI
Az Új Széchenyi Terv keretében innovatív klaszterek számára kiírt akkreditációs pályázaton sikerrel nyerte el a KEXPORT Klaszter az Akkreditált Innovációs Klaszter címet. Az Akkreditációs Testület a KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. által benyújtott pályázat értékelése alapján úgy döntött, hogy a KEXPORT Klaszter Akkreditált Innovációs Klaszter címet jogosult használni 2014.12.12-től 2016. 12.12-ig.  A Klaszter és minden tagja ezáltal jogosultságot kap dedikált pályázatokon  való indulásra, illetve különböző pályázatokon egyéb előnyök, többletpontok, magasabb támogatási intenzitás megszerzésére jogosultak.
A Nemzetgazdasági Minisztérium Nemzetközi és Klaszter Osztályának (korábbi MAG – Klaszterfejlesztési Iroda) részvételével zajló ACE - Achieving Cluster Excellence elnevezésű projekt keretében a KEXPORT Klaszter bronz fokozatú minősítést szerzett. A KEXPORT Klaszter 2 éven át jogosult az ESCA Bronz Label minősítés viselésére, amely az Európai Bizottság által támogatott klaszterfejlesztéshez kapcsolódó intézmények által is elismert.
Tagjaink
 agripipe  agruniver atlas 
balint e2000 bekes
barczi Knot Kft. tiszabérc Kft.
edicon fegroup  Geoview Systems Kft.
holofon kvi1  palota
aquacust senex rexterra
th akusztika logo  geosol logo th bw th 3b
mikrolin th wessling pandan logo

 

szechenyi

Együttműködő partner

GREEN ENERGY Biomassza Innovációs Klaszter