2017.10.24 -10.26 a KEXPORT Klaszter meghívást kapott az ENSZ által szervezett WEDF (World Export Development Forum) kiállításra a budapesti Kongresszusi Központba. A kiállítás fő tematikája a mezőgazdaság és az ahhoz kapcsolódó támogató területek, például a környezetvédelem - főként víz, szennyvízkezelés illetve megújuló energia igénybevételének lehetősége - voltak. A kiállításon a KEXPORT Klasztert Czibók Ágnes és Toronyi Zoltán képviselték ahol a B2B megbeszélések mellett, a KEXPORT Klaszter számos tagjának video alapú cégbemutatkozására is sor került.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2017. május 8-án egy környezeti fenntarthatósággal foglalkozó üzleti fórumot szervezett „Nordic Green Light: Hungary and the Nordic countries promoting green economy” címmel. A rendezvény Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország budapesti, illetve Izland bécsi nagykövetségeinek, valamint az északi kereskedelmi képviseletek együttműködésével a környezeti fenntarthatóságot és a „zöld” szempontokat előtérbe helyező magyar vállalatok nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a zöldgazdaság-fejlesztésben és okos megoldásokban érdekelt magyar települési önkormányzatok „zöld” szemléletben rejlő lehetőségeinek bővítését, a magyar energiafüggőség csökkentését, és az északi országokkal ápolt kapcsolataink fejlesztését célozta.
 
Az üzleti fórum részleteiről további információ található a mellékelt angol nyelvű meghívón és a programban.
Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, forduljon bizalommal a Nordic Green Light Csapatához a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Nordic Green Light 2017.május 8 1 Nordic Green Light 2017.május 8 2 Nordic Green Light 2017.május 8 3
kexport.euA KEXPORT Klaszter közgyűlést tartott 2017. március 23-án a KSZGYSZ irodában.

Napirendi pontok:
  1. Klaszter Bizottsági tisztségviselők megválasztása (1. melléklet -tagok és választás menete)
  2. Beszámoló
    •  az elmúlt rendezvények tapasztalatairól (Romenvirotec és az IFAT Kiállítás)
    • elkövetkezendő rendezvényekről
  3. Egyebek
cut the ribbon to inaugurateAz Akusztika Kft. katari vegyesvállalata az Akusztika Environmental Doha W.L.L. május 23-án adta át Dohában új mérőbuszát H. E. Mohamed bin Abdullah Al Rumaihi, környezetvédelmi miniszter és Elter István, Magyarország nagykövete társaságában. Az új levegőminőség és zajmérő busz által gyűjtött adatok a magyarországi laboratórium és/vagy a cég dohai irodája részére kerülnek továbbításra és feldolgozásra.

Részletes hír

A KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. kreatív PÁLYÁZATOT HIRDET középfokú oktatási intézmények osztályai számára a hulladékgazdálkodás mítoszainak bemutatására, a mítoszok mögött rejlő valóság megismerésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 31.

További információ: mitoszvadasz.kexport.eu

Pályázati felhívás

A Mítosz vadászat pályázat az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával valósul meg. Pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01 - „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás”

 Web: www.szelektalok.hu

oktf nhi fekvo logo

A KEXPORT Klaszter menedzsment szervezete, a KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. által benyújtott „Mítosz vadászat - a hulladék nyomában” című pályázatot (pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01.) az OKTFH NHI támogatásban részesíti. A pályázat célja: középiskolások szemléletformálása, szelektív hulladékgyűjtésre történő ösztönzése hulladékkezelő létesítményekbe történő szakmai tanulmányút segítségével, ahol a diákok végigkövethetik az egyes hulladékok útját, megtekinthetik a hulladék kezelésének folyamatait, és szembesülhetnek a hulladékok termékké válásával is.
December 15-én a KEXPORT Klaszter évzáró közgyűlést tartott, amelyen a klaszter tagok 2015-ös évről hallhattak beszámolót, továbbá a 2016-os tervek voltak terítéken.
2015. november 25-27. (szerda délutáni indulás-péntek esti hazaérkezés) között az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai tanulmányutat szervez Temesvárra.

Bővebben...

Millenáris
2015. október 14-én (szerdán) délelőtt a KEXPORT Klaszter az ÖKOINDUSTRIA Kiállítás kísérőeseményeként Klasztertalálkozót szervez a Millenárison.

Bővebben...

Bolgár Kulturális Intézet2015. június 23-án (kedden) Budapesten, 14 órai kezdettel Kereskedőházak, Nemzeti Üzletek megnyitását célzó külgazdasági fórumot szerveznek, fókuszban a bolgár és ukrán piacok.
Helyszín: Bolgár Kulturális Intézet, 1064 Budapest, Andrássy út 14.

Bővebben...

Tagjaink
 agripipe  agruniver atlas 
balint e2000 bekes
barczi Knot Kft. tiszabérc Kft.
edicon fegroup  Geoview Systems Kft.
holofon kvi1  palota
aquacust senex rexterra
th akusztika logo  geosol logo th bw th 3b
mikrolin th wessling pandan logo

 

szechenyi

Kexport hírek

Együttműködő partner

GREEN ENERGY Biomassza Innovációs Klaszter