A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2017. május 8-án egy környezeti fenntarthatósággal foglalkozó üzleti fórumot szervezett „Nordic Green Light: Hungary and the Nordic countries promoting green economy” címmel. A rendezvény Dánia, Finnország, Norvégia, Svédország budapesti, illetve Izland bécsi nagykövetségeinek, valamint az északi kereskedelmi képviseletek együttműködésével a környezeti fenntarthatóságot és a „zöld” szempontokat előtérbe helyező magyar vállalatok nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a zöldgazdaság-fejlesztésben és okos megoldásokban érdekelt magyar települési önkormányzatok „zöld” szemléletben rejlő lehetőségeinek bővítését, a magyar energiafüggőség csökkentését, és az északi országokkal ápolt kapcsolataink fejlesztését célozta.
 
Az üzleti fórum részleteiről további információ található a mellékelt angol nyelvű meghívón és a programban.
Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel, forduljon bizalommal a Nordic Green Light Csapatához a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Nordic Green Light 2017.május 8 1 Nordic Green Light 2017.május 8 2 Nordic Green Light 2017.május 8 3
kexport.euA KEXPORT Klaszter közgyűlést tartott 2017. március 23-án a KSZGYSZ irodában.

Napirendi pontok:
  1. Klaszter Bizottsági tisztségviselők megválasztása (1. melléklet -tagok és választás menete)
  2. Beszámoló
    •  az elmúlt rendezvények tapasztalatairól (Romenvirotec és az IFAT Kiállítás)
    • elkövetkezendő rendezvényekről
  3. Egyebek
cut the ribbon to inaugurateAz Akusztika Kft. katari vegyesvállalata az Akusztika Environmental Doha W.L.L. május 23-án adta át Dohában új mérőbuszát H. E. Mohamed bin Abdullah Al Rumaihi, környezetvédelmi miniszter és Elter István, Magyarország nagykövete társaságában. Az új levegőminőség és zajmérő busz által gyűjtött adatok a magyarországi laboratórium és/vagy a cég dohai irodája részére kerülnek továbbításra és feldolgozásra.

Részletes hír

A KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. kreatív PÁLYÁZATOT HIRDET középfokú oktatási intézmények osztályai számára a hulladékgazdálkodás mítoszainak bemutatására, a mítoszok mögött rejlő valóság megismerésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 31.

További információ: mitoszvadasz.kexport.eu

Pályázati felhívás

A Mítosz vadászat pályázat az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával valósul meg. Pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01 - „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás”

 Web: www.szelektalok.hu

oktf nhi fekvo logo

A KEXPORT Klaszter menedzsment szervezete, a KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. által benyújtott „Mítosz vadászat - a hulladék nyomában” című pályázatot (pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01.) az OKTFH NHI támogatásban részesíti. A pályázat célja: középiskolások szemléletformálása, szelektív hulladékgyűjtésre történő ösztönzése hulladékkezelő létesítményekbe történő szakmai tanulmányút segítségével, ahol a diákok végigkövethetik az egyes hulladékok útját, megtekinthetik a hulladék kezelésének folyamatait, és szembesülhetnek a hulladékok termékké válásával is.
December 15-én a KEXPORT Klaszter évzáró közgyűlést tartott, amelyen a klaszter tagok 2015-ös évről hallhattak beszámolót, továbbá a 2016-os tervek voltak terítéken.
2015. november 25-27. (szerda délutáni indulás-péntek esti hazaérkezés) között az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai tanulmányutat szervez Temesvárra.

Bővebben...

Millenáris
2015. október 14-én (szerdán) délelőtt a KEXPORT Klaszter az ÖKOINDUSTRIA Kiállítás kísérőeseményeként Klasztertalálkozót szervez a Millenárison.

Bővebben...

Bolgár Kulturális Intézet2015. június 23-án (kedden) Budapesten, 14 órai kezdettel Kereskedőházak, Nemzeti Üzletek megnyitását célzó külgazdasági fórumot szerveznek, fókuszban a bolgár és ukrán piacok.
Helyszín: Bolgár Kulturális Intézet, 1064 Budapest, Andrássy út 14.

Bővebben...

A húsz tagcéget tömörítő KEXPORT Klaszter és a KSZGYSZ első közös rendezvényeként került sor 2015. május 20-án a „Vállalkozások külpiacra jutását segítő hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek” c. konferenciára. A konferencia átfogó képet kívánt adni a környezet-és vízipari vállalkozásoknak a külpiacra jutásukat és exportjuk növelését segítő, 2015-től megnyíló hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, és hasznos tanácsokkal szolgálni a sikeres pályázáshoz.
A konferencián az NGM, a Miniszterelnökség és az NKFIH támogatási programokért felelős munkatársai részletesen bemutatták a 2015-ben kiírásra kerülő, EU támogatási forrásokból finanszírozható pályázati kereteket, a 2014-2020-as időszak támogatási témaköreit, általános pályázati feltételeit, a pályázható támogatási összegeket és támogatási intenzitást.

Keller Péter főosztályvezető-helyettes, az NGM Nemzetközi és Klaszter Osztályának vezetője ismertette a GINOP 8 prioritási tengelyét és az ezek közötti forrásmegosztást, az egyes prioritásokon belül támogatható intézkedéseket, célokat és célcsoportokat. A megjelenő felhívásokkal kapcsolatos információk a http://www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

Bővebben...

dbh logo

2015. április 29. (szerda) 9.30-12 óra között Budapesten a DBH Group és a KEXPORT Klaszter „Irány Azerbajdzsán! Üzleti Roadshow”-t szervez.A rendezvény célja Azerbajdzsán üzleti kultúrájának, a magyar cégek üzleti lehetőségeinek bemutatása, partnerkeresési és piacra lépést támogató szolgáltatások ismertetése.

A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni lehet 2015. április 28. 12 óráig az alábbi linken: http://bit.ly/dbh-bp-regisztracio

További információ
kulpiaci konf
Időpont: 2015. május 20. szerda, 10.00 – 15.30 óra
Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr utca 35.)
 
A KEXPORT Klaszter és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) 2015-ben első alkalommal rendezte meg a „Vállalkozások külpiacra jutását segítő hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek” c. konferenciát 2015. május 20-án (szerda) 10:00 órakor Budapesten, a Benczúr Hotelben (1068 Budapest, Benczúr utca 35.).
A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a környezet-és vízipari vállalkozások számára 2015-től rendelkezésre álló hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, amelyek közvetlenül segíthetik a külpiacra jutásukat és az export növekedését, továbbá hasznos tanácsokkal szolgál a sikeres pályázáshoz.

PROGRAM

2015. május 20. szerda

9:00 Regisztráció, kávészünet
10:00 – 10:10 Köszöntő, levezető elnök: Tóth Gergely, KEXPORT Klaszter elnök
10:10 – 10:35 2014-2020-as időszak európai uniós forrásból megvalósuló hazai pályázati lehetőségei Keller Péter, főosztályvezető-helyettes, Nemzetgazdasági Minisztérium, Nemzetközi és Klaszter Osztály 
10:35 – 11:20 DUNA Transznacionális Program, Közép-Európa Transznacionális Program és Interreg Europe Program keretében megnyíló pályázati lehetőségek Hegyesi Béla, Transznacionális és Interreg Europe Nemzeti Kapcsolattartó Pont, Nemzetgazdasági Minisztérium - Területfejlesztési Tervezési Főosztály
11:20 –  11:50 Határmenti és Határon Átnyúló Együttműködési Programok keretében megnyíló pályázati lehetőségek Hossó Fruzsina Stella, főosztályvezető, Miniszterelnökség
11:50 – 12:00 Kérdések, válaszok
12:00 – 12:30 Konzultációs lehetőség
12:30 – 13:30 Ebéd

Levezető elnök: Ilcsik Csaba, KEXPORT Klaszter bizottság tagja

13:30 – 14:00 HORIZONT2020 program bemutatása és aktuális pályázati felhívásai Divinyi Ágnes, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
14:00 – 14:30 Külső forrás bevonása a 2014-2020 közötti uniós pályázatokhoz Bilek Péter, vezető tanácsadó, Central European Investment Services (CEIS)
14:30 – 15:00 Sikeres Európai Uniós pályázás feltételei, hasznos tanácsok pályázóknak Irk Attila, ügyvezető igazgató, Green Carpathia Kft.
15:00 – 15:30 Kérdések, válaszok
 
További felvilágosítás:
  KEXPORT Klaszter - KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft.
1024 Budapest, Keleti Károly u. 11/A, I/4.
Tel: 06 1 350-7274 Fax: 06 1 336-0393
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.kexport.hu; www.kszgysz.hu
Számlázással kapcsolatos információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 06 1 350-7274

Tagjaink
 agripipe  agruniver atlas 
balint e2000 bekes
barczi Knot Kft. tiszabérc Kft.
edicon fegroup  Geoview Systems Kft.
holofon kvi1  palota
aquacust senex rexterra
th akusztika logo  geosol logo th bw th 3b
mikrolin th wessling  

 

szechenyi

Kexport hírek

Együttműködő partner

GREEN ENERGY Biomassza Innovációs Klaszter