A Bárczy Kft. megnyerte az Üzleti Etikai Díjat

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott cégek örömének. Velük immár 123 élő, működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt.

Klasztermenedzser Klub, Debrecenben – Fókuszban a stratégia

A Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága az első hazai Klaszterstratégia megalkotása során a balatonfüredi szakmai műhelymunkát követően folytatta az együttgondolkodást a klasztermenedzserekkel és a szakpolitikai szereplőkkel, melynek Debrecenben a 7. Klasztermenedzser Klub szolgált helyszínéül.

7 éves klaszterstratégiát készít a Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium a Bluefield Kft. bevonásával, Debrecenben - 2021. július 8-9-én -  a magyarországi klaszterek számára szervezte a 7. Klasztermenedzser klub összejövetelt, melynek fő célja, a véglegesítésre váró új Klaszterstratégia kidolgozása a klaszterek javaslatainak figyelembe vételével.

Megjelent a Zöldgazdaság2021

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az április 28-30. között megrendezésre kerülő ÖKOINDUSTRIA Virtuális Expo és Konferencia alkalmából egy Zöldgazdaság2021 című tanulmánnyal jelenik meg, amelyben tagvállalatainak gyakorlati tapasztalatai és saját kutatásai, felmérései alapján helyzetképet ad az ágazat jelenlegi tevékenységéről, hazai és nemzetközi eredményeiről, problémáiról és konstruktív módon számba veszi az elkövetkező időszak lehetőségeit és feladatait is.

Kedves Klasztermenedzserek!   Az idei évvel véget ért a 2014–2020 programozási időszak, hamarosan azonban új fejezetet nyitunk a gazdaságfejlesztés területén a 2021-2027-es időszak elindításával.

Célunk az új időszakban, hogy a klaszteresedési folyamat egy következő szintre lépjen és a nemzetközi trendeknek megfelelő irányba haladjon tovább. Mindemellett továbbra is elkötelezettek vagyunk a klaszterek munkájának segítése mellett. 

MAGYAR CÉGEK SEGÍTENEK BE A NYUGAT-BALKÁN ZÖLDÍTÉSÉBE

„A világjárvány okozta gazdasági nehézségek ellenére élénk érdeklődés mellett zárult a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. idei második klímavédelmi felhívása. A beérkezett támogatási kérelmek magas színvonalúak, jól tükrözik a zöldgazdaságban érdekelt magyar vállalkozások felkészültségét és versenyképességét” – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

El-Sunnic Integrated Resources Ltd. együttműködési megállapodás

Nagy örömünkre szolgál, hogy a KEXPORT Klaszter együttműködési megállapodást írt alá a nigériai El-Sunnic Integrated Resources Ltd. környezetipari vállalkozással. Az együttműködés célja, hogy magyar tagvállalatok sikeresen vehessenek részt nigériai környezetvédelmi projektekben

Novemberi online rendezvények

A 2021. április 28-30-a közötti időszakra halasztott környezetipari expó 5 Online Intro eseménye 2020. November 4-6. között sikeresen megvalósult 45 országból, több mint 3000 látogató részvételével. Tekintse meg a megnyitó és a szakmai rendezvények összefoglalóit és videóit, előadásait!

POL18 kit media banner email gb

Date: 1-4 Dec. 2020

Place: Lyon Eurexpo

13. - 15. October 2020 | International Trade Fair for Environmental Protection

 

Továbbra is, egészen 2020. június 18.-ig is lehet jelentkezni a Reload Hungary nevű startup inkubációs programra, mely nem csupán induló vállalkozásoknak szól, a megváltozott körülményekre reagáló és a gazdaság újraindítását ösztönző magyar innovatív ötleteket keres.

A KEXPORT Klaszter menedzsment örömmel közli, hogy az AQUACUST Kft., a Nyugat Balkáni Zöld Központ (WBGC) által kiírt pályázaton sikeresen vett részt és Észak-Macedóniában valósíthatja meg a klímaváltozáshoz kapcsolódóan a vízellátás folyamatos biztosítását megcélzó projektjét.

Gratulálunk az AQUACUST Kft-nek!

További részletek...

Tisztelt Tagvállalatok!

 

A KEXPORT Klaszter éves rendes közgyűlésének megtartására idén online módon kerül sor.

A közgyűlés időpontja: 2020. június 24. 10 óra

Helyszín: Tagok tartózkodási helye

Alkategóriák

Tagcégeink


ginop logo

Együttműködő partner

apoh
Hepa logo fekvo HU mono kek cmyk
logo igedd final
omnipacklogo fejlecbe

lengyel klaster logo 350x256
 
wasten logo 250