A Tisza és a Duna védelme is fókuszba került az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ülésén

2024. március 26-27-én az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) délkelet-európai platformot szervezett „Nyugat-Balkán regionális hulladékgazdálkodási konferencia” címmel.

Komplex tervezéssel és nemzetközi összefogással megfékezhető az élővizek elszennyeződése

A Duna-vízgyűjtőn tapasztalt folyami műanyagszennyezések tapasztalataiból és eredményeiből készült szakpolitikai útmutató segíti a világ folyóvédő szervezeteinek munkáját. 

Kiadja: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) és a PET Kupa

Októberben jön az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA nemzetközi környezetipari kiállítás!

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) társszervezésével a HUNGEXPO Zrt. 2024. őszén egy új kiállítást vezet be a magyar piacra. A Messe & Marketing Michael Pittscheidt szakmai támogatásával jövő ősszel nyitja meg kapuit az első ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA nemzetközi környezetipari, infrastruktúrafejlesztési, hulladék- és vízgazdálkodási szakkiállítás.

ECOMONDO Nemzetközi Környezetipari kiállítás, Riminiben.

‍2023. november 7 – 10 között rendezték meg az ECOMONDO Nemzetközi Környezetipari kiállítást, Riminiben.
Az esemény 4 pavilonban, tematikusan felépítve foglalkozik a környezetipar legfontosabb ágaival, melyhez a kültéri kiállítási felület is csatlakozik, ahol gépek, berendezések ill. trash-art kompozíciók kerültek bemutatásra. A kiállításon több mint 1.500 kiállító jelenléte mellett  kb. 70-80.000 látogató fordul meg, zömük Olaszországból.

Planet 2023

A 2023. évi Planet Fenntarthatósági Kiállításon, tagcégeink is szép számmal jelentek meg önálló kiállítóként, tevékenységük szinte az összes környezetipari ágat lefedi.

Kék bolygó – Áder János: Magyar siker a fenntartható vízgazdálkodásban

Tisztelt Tagjaink!

Örömmel tölt el minket, hogy Ilcsik Csaba a KEXPORT Klaszter Bizottság Elnöke, valamint a Waterscope Zrt vezérigazgatója meghívást kapott Áder János volt köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának legutóbbi adásába, melyben a vízmonitoringról és a vízhálózatokról beszélgettek.

WATREX víz és szennyvízkezeléssel foglalkozó nemzetközi kiállítás

Egyiptom fővárosában rendezték meg a WATREX víz és szennyvízkezeléssel foglalkozó nemzetközi kiállítást 2023.május 15-17 között.

Üzbeg látogatás

2023. április 26-án a KEXPORT Klaszter képviseletében, Ilcsik Csaba a Klaszter Bizottság Elnöke és a Waterscope Zrt. vezérigazgatója, Nagy Zoltán a 3B Hungária Kft. kereskedelmi igazgatója és Toronyi Zoltán klasztermenedzser együttműködési lehetőségekkel kapcsolatos látogatást tettek Üzbegisztán budapesti nagykövetségén, ahol Bekhzod Paygamov tanácsos úr fogadta a magyar delegációt.

Montenegroi Befektetési Ügynökség (MIA) 2 fős delegációja tartott befektetési ismertetőt

A HEPA szervezésében, a Montenegroi Befektetési Ügynökség (MIA) 2 fős delegációja tartott befektetési ismertetőt a meghívott cégek számára a HEPA központi konferenciatermében 2023.április 4-én.

Klaszter Expo 2022

2022. november 22-én, az Óbudai Egyetemen került sor az első Klaszter Expo nevű rendezvényre, melyet a Magyar Klaszterek Szövetsége rendezett.

Meghívó | Klaszter EXPO Start, Budapest, 2022. 11. 22

A KEXPORT Klaszter menedzsment örömmel tudatja, hogy 2022. november 22-én, az Óbudai Egyetemen, a magyarországi klaszterek szakmai napot szerveznek, melynek kiemelt és fő témája, a klaszterek szerepe, jelentősége és jövője az értékteremtésben.

Meghívó letöltése

8. Külgazdasági Értekezlet a Kongresszusi Központban

2022. június 29 – július 1. között rendezték meg a Kongresszusi Központban a 8.Külgazdasági Értekezletet, ahol B2B megbeszéléseket lehetet előre leszervezni a külgazdasági attasékkal.

Holland üzletember-delegáció érkezett Magyarországra

A Holland Nagykövetség szervezésében június 28-29. között holland üzletember-delegáció érkezett Magyarországra körforgásos építőipar, építészet, hulladékgazdálkodás fókusszal.

KEXPORT Klaszter és tagvállalatai az IFAT-on.

A 2022. május 30 és június 3 között Münchenben megrendezett IFAT nemzetközi környezetipari kiállításon, a KEXPORT Klaszter és tagvállalatai a HEPA által szervezett és kivitelezett Magyarország standon mutatkoztak be.

KEXPORT és HEPA stand az IFAT-on

Nagy örömünkre szolgál, hogy a KEXPORT Klaszter, a HEPA-val közös standon jelenhet meg a világ legjelentősebb nemzetközi környezetipari kiállításán.

WastEn - KEXPORT tárgyalás a Planet 2021-en

A 2021. december 2-i napon, a WastEn cseh társklaszter vezetőivel szakmai eszmecsere folyt a KSZGYSZ-ASZEK-KEXPORT standon. Cseh barátaink a Summit egyik panel beszélgetésére, szakmai  partnerként érkeztek.

A Bárczy Kft. megnyerte az Üzleti Etikai Díjat

Idén novemberben újabb 10 vállalat vette át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat. A 22. Üzleti Etikai Díjátadó Gála ünnepségen szép számmal jelen voltak az előző 21 év díjazott cégeinek vezetői, hogy ők is részesei lehessenek az idén díjat kapott cégek örömének. Velük immár 123 élő, működő cég viselheti büszkén az üzleti etikus jelzőt.

Klasztermenedzser Brunch a Magnet Házban

2021. november 5-én közel 15 klaszter képviselője gyűlt össze a Magnet Házban, hogy egy bensőséges brunch keretében megbeszéljék a magyarországi klaszterek együttműködésének elmélyítését.

POLECO - Poznan, nemzetközi környezetipari kiállítás

A KEXPORT Klaszter menedzsment is képviselte a klasztert a 2021. október 13-15 között megrendezésre került POLECO nemzetközi környezetipari kiállításon, a lengyelországi Poznanban.

© 2024 KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft.