KEXPORT Klaszter az IFAT-on

Idén május 14-18 között rendezték meg az IFAT München környezetvédelmi kiállítást, amely az egyik legjelentősebb szakmai seregszemle a víz, szennyvíz, hulladék és nyersanyag menedzsment területén.

A Kexport Klaszter négy hulladékipari tagcégével együtt (Fe-Group Invest Kft., Holofon Zrt., Mikrolin Hungary Kft. és a Pandan Kft.) vett részt a vásáron.

A KEXPORT Környezetvédelmi Klaszter tagcégeivel együtt a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) országstandján vett részt kiállítóként, további tagcégeink is jelen voltak más pavilonokban, így a 3B Hungária Kft. és a Waterscope Kft. is , hogy a külpiaci megjelenés nagy jelentőséget játszik a cég stratégiájában.

A Klaszter számára ezáltal lehetőség nyílt fókuszált üzletember találkozók lebonyolítására, a legújabb termékek, szolgáltatások és fejlesztések bemutatására.

A 18 pavilon kínálata átfogó képet adott a nemzetközi környezetvédelmi szektor legújabb trendjeiről és innovációiról. Számottevő előremozdulás, újdonság a robotika, automatizálás terén valósult meg, egyértelműen az élő munka kiváltása, minimalizálása a cél. Ez a legszembetűnőbb a köztisztasági feladatokhoz kapcsolódó tevékenységeknél, de a hulladékválogató rendszereknél a válogatott anyagok utókezelését, anyagmozgatását is az élő munka teljes kiszorulása jellemzi. Jelentős volt a környezetipari klaszterek jelenléte is, ami a KEXPORT számára további nemzetközi klaszter-együttműködési lehetőségeket kínálhat.


ginop logo

Együttműködő partner

logo igedd final
omnipacklogo fejlecbe

lengyel klaster logo 350x256
 
wasten logo 250